dimecres, 28 de novembre del 2012

dijous, 22 de novembre del 2012

Velocitat lectora - ESC Joaquim Ruyra

L'escola Joaquim Ruyra de Blanes aplica unes proves de velocitat lectora a tots els nivells de primària. A continuació, ens expliquen el procés amb detall.

Annexos: Plantilla de control | Activitats del Pla Impuls de la Lectura

dimecres, 21 de novembre del 2012

aulaTRUCs: What's your number?

A l'acabar la classe dono a cada alumne un cartronet on hi ha escrit el número (1, 2, 3,4...; pels més petits), el número i la paraula (1 One, 2 Two..., 3 Three, per al Cicle Inicial), només la paraula (One, Two, Three, Four...; per al Cicle Mitjà) i el nombre ordinal (First, Second, Third... per al Cicle Superior). Aquest serà l'ordre en el que hauran de posar-se a la fila. 

Aquest petit truc permet la interacció entre els alumnes, perquè entre ells es pregunten "What's your number?" per tal de col·locar-se davant o darrera a la fila. També em pregunten "I don't have a number. Can I have a number, please?" (No tinc número, em pots donar el número, si us plau?) o "What's my number?" (Quin és el meu número?). En el moment de la sortida, recullo els cartronets i em fixo que realment estiguin en ordre.


Sara Gómez 
Col·legi Immaculada Concepció (Lloret de Mar) 
Primària 
Anglès

dimecres, 7 de novembre del 2012

Alfabets fonètics - ESC Carles Faust

Les mestres d'Educació infantil de l'escola Carles Faust (Blanes) utilitzen alfabets fonètics per a l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura
Les imatges de l'alfabet que s'hi mostren pertanyen a la proposta "L'alfabet presentat per sons" de l'escola La Vila de Palamós que podeu conèixer a: https://sites.google.com/a/xtec.cat/alfabet/alfabetsons_grup

aulaTRUCS: La maleta matemàtica. Problema de la setmana .

Cada setmana un/a alumne/a de la classe s'emporta la maleta matemàtica a casa. En aquesta maleta hi ha un problema que han de resoldre amb l'ajuda dels pares i l'endemà l'han d'explicar als seus companys. 

A la maleta hi hem posat : 
  • Una explicació pels pares
  • L'enunciat del problema
  • El material necessari per resoldre la situació plantejada

 Aquesta és una manera més d'acostar les matemàtiques a casa, de treballar amb material manipulatiu i fomentar l'explicació que fan els mateixos nens i nenes. 


Equip de mestres d'Educació Infantil 
Col·legi Immaculada (Lloret de Mar) 
Infantil (P-4 i P-5) 
Matemàtiques

aulaTRUCs: Daus

Els daus són un material molt senzill, a l'abast de tothom i que ens permet treballar el càlcul mental a tots els cursos de primària. 
El truc que us recomano és posar els daus que feu servir a dins d'un petit pot transparent i d'aquesta manera evitar que els daus caiguin a terra. Els alumnes poden moure el pot i mirar quin tempteig ha sortit. Segons el nivell en el que treballem podrem fer sumes, restes, multiplicacions...




Cecília Martínez Coll
Col·legi Immaculada (Lloret de Mar)
Primària
Matemàtiques