dilluns, 9 de novembre del 2015

Dia del medi ambient - ESC Joaquim Ruyra


Nom del centre: Joaquim Ruyra, Blanes
Nivell: Tots

El dia 5 de juny de 2015 l'Escola Joaquim Ruyra va celebrar el Dia del Medi Ambient amb la programació de diferents activitats destinades a tots els nivells.






Els més petits, l’alumnat de P3 i P4, van fer un mosaic de taps de plàstic. Primer els van classificar per colors en capses. Després la mestra va fer un dibuix amb guixos al terra i, finalment, els nens i nenes van posar color al dibuix utilitzant els taps de plàstic.



Els alumnes de P5 i cicle inicial van crear objectes, escultures i joguines amb material de rebuig, gomets, pega i cartolines. Una activitat per fomentar la creativitat. Com que l'alumnat de P5 havien treballat l'artista Picasso van aprofitar per fer «ensamblage» picassians. L’alumnat de cicle mitjà  va realitzar jocs de taula amb material de rebuig.




Els alumnes de cicle superior i cicle inicial van realitzar una activitat de cooperació. Consistia en que els alumnes de 5è, en grups de sis, van anar a les classes dels nens i nenes de 1r i 2n i els van ensenyar com reciclar a l’escola mitjançant una presentació en power point i les seves explicacions, tot promovent l’expressió oral.


Tot l'alumnat de primària va visitar al gimnàs els expositors proporcionats per l’Agència de Residus. Van comptar amb la participació de la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes, la Sra. Lara Salmerón Tàpia que  va fer de guia a l’exposició. Una altra activitat que es va fer a tots els nivells va ser visionar vídeos educatius relacionats amb la sostenibilitat del planeta.




Per últim, es va portar a terme una activitat pràctica de reciclatge. Amb les informacions rebudes, els alumnes de cicle inicial van fer una activitat que consistia en col·locar a cada contenidor els materials de forma correcta.



Finalment van convidar a totes les famílies a entrar a l'escola i veure l'exposició «Dóna la volta. Del residu al recurs», que estava ubicada al gimnàs de l'escola, juntament amb el mosaic d'infantil i l'exposició de P5 d'«ensamblage» picassians amb material de rebuig.

Més fotografies al blog de l'escola

Aquí us deixem un recurs d'un vídeo de les activitats amb material reciclat en els quals es varen inspirar:

http://agora.xtec.cat/esc-joaquimruyra-blanes/general/fem-joguines-amb-material-de-rebuig/

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada