dimarts, 15 de desembre de 2015

Recull activitats La Marató TV3


Us presentem un recull d'activitats i actes de caire participatiu i solidari que han portat a terme diferents centres de la nostra zona amb l'objectiu a recaptar diners per La Marató de TV3 i difondre el coneixement sobre la malaltia, enguany dedicada a la diabetis i l'obesitat.

ESCOLA MOSSÈN JOAN BATLLE, BLANES                                                                                 

Una vintena de mestres de l'escola van participar en l'organització d'una marxa d'orientació nocturna familiar, on van haver-hi 80 participants, també d'altres escoles del municipi. Pels més petits, es va organitzar una ludoteca al gimnàs de l'escola mentre tenia lloc la cursa. 

Al final de la marxa, es va ballar, al gimnàs de l'escola, el Flashmob de la Marató.
                         

ESCOLA SANT ISCLE, VIDRERES                                                                                                   

Com cada any, l'Escola Sant Iscle organitza la cursa Quilòmetres de solidaritat per la Marató. Es tracta d'una cursa no competitiva d'un quilòmetre aproximadament, que els alumnes realitzen per l'entorn de l'escola, on el més important no és arribar el primer sinó ajudar, cadascú amb el seu esforç, totes les persones afectades per la malaltia i fomentar en els alumnes un esperit generós i solidari.

Després de la cursa dels alumnes, comença una cursa al mateix circuit per als pares, familiars i tots els veïns de Vidreres que vulguin, que es podrà completar corrent o caminant.

ESCOLA SA FORCANERA, BLANES                                                                                                

Aquest curs, l'Escola Sa Forcanera ha organitzat la Marxa per la Marató.
ESCOLA PINYA DE ROSA, BLANES                                                                                                

Els alumnes de l'escola han elaborat xapes i les han venut, amb la col·laboració de les famílies.COL·LEGI SANTA MARIA, BLANES                                                                                               


Els alumnes de 3r i 4t d'ESO han participat a les Xerrades de la Marató. També han realitzat activitats d'ABP (Aprenentatge Basat en Problemes) partint de l'estudi de l'obesitat i la diabetis. Els alumnes han treballat la nutrició, els diferents tipus d'aliments i les malalties associades. Han fet murals i exposicions en anglès sobre aquestes qüestions, així com confeccionar menús i receptes saludables; a més, n'han gravat vídeos.

Per a prendre consciència de la ingesta de sucre que comporta el consum de determinats aliments i begudes, han fet una exposició en què, al costat de cada producte, havien de col·locar en unes bossetes la quantitat de sucre que conté.


Han participat en el concurs de conscienciació Pinta La Marató amb els següents cartells:


També han participat en la campanya Un origami, un euro de la Mútua General de Catalunya:


INSTITUT SERRALLARGA, BLANES                                                                                              Uns alumnes de l'Institut Serrallarga han desenvolupat una aplicació anomenada Món Diabètic amb l'objectiu d'ajudar a controlar els nivells de glucosa del què mengen els afectats d'aquesta malaltia. L'aplicació la van fer com a treball de curs de la matèria d'Informàtica.


INSTITUT ESCOLA LLORET DE MAR                                                                                               

El departament d'Educació Física de l'Institut Escola de Lloret de Mar va organitzar l'activitat "Corre, camina per la Marató" destinada a alumnes de 3r i 4t d'ESO,

L'activitat consistia en fer una caminada de 8 km o bé un itinerari d'11 km corrent, introduint un esport emergent, el "trail running", destinat a tots aquells alumnes que practiquen activitat física habitualment. Abans de començar la cursa, els professors els van fer una xerrada per recordar la importància de l'esport com a prevenció de moltes malalties.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada