divendres, 1 d’abril de 2016

Generació 3.0 - COL Santa Maria


Nom de l'escola: Col·legi Santa Maria de Blanes
Nivell: Educació Secundària

Alumnes de 4t d’ESO del Col·legi Santa Maria (Manyanet Blanes) i socis del Casal de la Gent Gran Benet i Ribas han realitzat un projecte intergeneracional.

Al llarg del segon trimestre, a l’assignatura d’Educació Ètico Cívica, els alumnes de 4t d’ESO del Col·legi Santa Maria van preparar, treballar i realitzar un projecte d’Aprenentatge i Servei anomenat Generació 3.0. Aquest projecte consistia en realitzar tallers pràctics per aprendre a utilitzar les noves tecnologies. Els tallers es van dur a terme per part de l’alumnat i anaven adreçats a persones de més de 65 anys.

Primer de tot, els alumnes van analitzar quines podien ser les necessitats de la gent gran i com ells podien col·laborar en resoldre-les. Després d’una pluja d’idees, van decidir centrar-se envers les noves tecnologies.

Quin ús fa la gent gran del mòbil o les tauletes? Era un dels dubtes principals que tenien els alumnes abans de realitzar els tallers. Per poder resoldre els diferents interrogants, representants de la Junta i Direcció del Casal de la Gent Gran van realitzar una xerrada a l’escola. D’aquesta manera els alumnes van conèixer quines activitats s’hi fan i reflexionar sobre el fet de fer-se gran.

Més endavant, i previ a la realització dels tallers, els alumnes van elaborar cartells i vídeos promocionals per difondre l’activitat.


Per realitzar els tallers, cada alumne es va posar amb una persona del casal i durant dues sessions els alumnes van ensenyar com utilitzar diferents eines o aplicacions dels dispositius electrònics.

Finalment, per celebrar que el projecte es va realitzar satisfactòriament, els alumnes van preparar un acte de cloenda on es van lliurar els diplomes de participació dissenyats pels propis alumnes i visualitzaren el següent vídeo:


Destacar que amb aquest projecte els alumnes han experimentat que fer servei no consisteix en obtenir un benefici personal sinó en ajudar als altres. A més a més, Generació 3.0 ha permès obrir l’escola i el Casal als reptes o necessitats del nostre entorn proper.

La valoració que se’n fa d’aquest projecte, per part del Casal de la Gent Gran de Blanes i del Col·legi Santa Maria, és molt bona. No hi ha ningú millor que els adolescents per explicar com funcionen les noves tecnologies i tampoc no hi ha ningú millor que la gent gran per transmetre els valors del respecte, el compromís i la dedicació.

Més fotografies:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada