dimarts, 7 de juny del 2016

Exposició dels alumnes de batxillerat artístic - INS Ramon Coll i Rodés


Nom del centre: Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar
Nivell educatiu: Batxillerat
Curs: 2015-2016

Aquest treball forma part de Projectes innovadors a l'Educació Artística a Catalunya. Des de fa vuit edicions, els alumnes de Batxillerat Artístic de l'institut Ramón Coll i Rodés realitzen una exposició a la Sala d'exposicions Municipal de Lloret de Mar.

La idea de fer una exposició respon a un objectiu principal: donar a conèixer la feina que fan els nostres alumnes, mostrant les seves creacions artístiques en una sala situada en el centre de la població.

Per això, cada curs es tria un tema al voltant del qual gira l'exposició. Alguns dels temes que s'han treballat són la “Trajectòria”, “Dualitats”, “Móns calidoscopis” i “Idees en moviment”. Enguany el tema de referència és la “flexibilitat”, entesa com una qualitat de la ment creativa, que permet buscar diverses solucions a una mateixa premissa.

Els alumnes treballen el tema, guiats per les seves professores, des de les diferents assignatures del batxillerat (Dibuix Artístic, Volum, Tècniques, Disseny, Cultura Audiovisual i Dibuix Tècnic). De manera que han de crear diferents obres en diferents disciplines.

El projecte es completa amb la visita de l'alumnat de l'ESO a l'exposició, acompanyats per les seves professores de “Visual i Plàstica”. Els alumnes observen les produccions artístiques dels seus companys durant l'exposició i comenten amb profunditat les obres a classe.

Enguany l'exposició que s’ha preparat tenia com a tema la flexibilitat. La flexibilitat entesa com una qualitat de la ment, sobretot, de la ment creativa.

Amb la professora de l'assignatura de Volum s’ha treballat com la naturalesa és flexible i pot adaptar-se a les condicions del medi. S’ha creat també, una instal·lació de manera que, els elements naturals estan adaptats al terreny i creen diferents formes. La instal·lació estava acompanyada d'una projecció feta des de Cultura Audiovisual.

A l'assignatura de Dibuix Tècnic van treballar la idea de treballar la tipografia a partir de la geometria plana, des de l'assignatura de Disseny es va pensar el cartell i totes les aplicacions gràfiques i es va fer el disseny de làmpades simbolitzant així la flexibilitat de cadascun dels processos projectats.

Cada tema i cada exposició serveix per revisar el que ha fet, i per a generar noves creacions artístiques defensant una idea i un projecte. Els alumnes han de treballar en equip, i a l'hora individualment, tot pensant que les seves produccions artístiques estaran exposades al públic.

Objectius per als alumnes de Batxillerat:

1- Ordenar els sabers del curs en forma d'exposició, treballant una idea des de diferents matèries (saber elaborar una obra amb un sentit coherent).

2- Presentar els propis treballs artístics al públic i donar a conèixer les pròpies creacions artístiques des de diferents disciplines.

Objectius per als alumnes de Visual i Plàstica (1r, 2n, 3r i 4t d'ESO):

1- Veure, observar i interpretar les produccions artístiques dels alumnes de Batxillerat.

Per als alumnes de Batxillerat és una oportunitat de que les seves obres no es quedin només en exercicis de classe sinó que les puguin exposar fora de les aules. Aquest fet és molt important ja que per la majoria és la primera vegada que veuen les seves obres exposades en un espai públic.




Més fotografies:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada