divendres, 2 de juny del 2017

Els agermanaments i l'apadrinament lector - ESC Joaquim Ruyra (Blanes)


Aquest any l'ESC Joaquim Ruyra de Blanes ha dut a terme dues experiències educatives dins de l'àmbit de la convivència escolar. Es tracta dels agermanaments i de l'apadrinament lector.

AGERMANAMENTS

La filosofia dels agermanaments és la de crear situacions en què nens de diferents classes i cicles tinguin un espai i un temps d'intercanvi d'experiències com ara la creació conjunta de manualitats. D'aquesta manera potenciem el coneixement entre iguals i propiciem les relacions entre els alumnes de diferents edats, tot millorant la convivència escolar.

S'han fet tres trobades d'agermanament, una per trimestre.

La primera la vam fer coincidir amb els dies previs al Nadal i es va aprofitar per a crear una postal conjunta que es van intercanviar.

La segona es va fer pels volts de Carnestoltes. Així van poder confeccionar una màscara.

I la tercera, per Sant Jordi. Van realitzar un punt de llibre.

APADRINAMENTS

La idea principal dels apadrinaments és la de crear un espai d'ajuda entre alumnat competent en lectura i alumnat que està iniciant o consolidant la lectura. La intenció és no només la de crear un vincle interpersonal entre l'alumne que ajuda i el que és ajudat, sinó també intrapersonal, ja que els alumnes valoraran encara més la importància de la lectura com a factor de saviesa educativa i enriquiment personal. Els dóna una motivació com a aprenents davant d'aquells que no dominen aquesta habilitat, i poden arribar a ser un mirall per als nous lectors.

L'apadrinament s'ha dut a terme durant el segon i el tercer trimestre, un cop a la setmana. Als grans se'ls va aconsellar tenir paciència i fer de guia de lectura al seu fillol tot ajudant-lo a llegir amb el ritme adequat i la comprensió adequada a cada nivell.


Tant l'agermanament com l'apadrinament es van fer combinant els següents grups:

- 6è-1r

- 5è-P3

- 4t- 2n

- 4t- 2n

- 3rB- P5 i 3rA–P4

L'experiència ha estat tot un èxit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada