dimarts, 20 de juny del 2017

Graffiti Street Art, un projecte d'art urbà - INS Serrallarga (Blanes)


Els alumnes de 3r d'ESO de l'INS Serrallarga de Blanes han realitzat un crèdit de síntesi amb el títol "Graffiti Street Art, un projecte d'art urbà".

El tema del treball està relacionat amb el graffiti i l'art urbà, un projecte interdisciplinar que sorgeix de la necessitat de combatre les guixades i graffiti que, amb freqüència, es solen trobar a certes zones de Blanes i a parets públiques i privades de la població. Aquest és el resultat d'un projecte en col·laboració amb l'Ajuntament. A la seva base hi ha la necessitat de conscienciar els joves de la població en la cura de l'entorn i el mobiliari urbà.


Les guixades que no respecten les àrees que es destinen a aquest tipus de manifestacions artístiques i que no responen a un criteri estètic desitjable, embruten la imatge dels nostres carrers i els converteixen en espais menys amables. Per tant, un dels eixos principals és el d'educar els joves en la sensibilitat i el respecte per l'entorn urbà.

La proposta ha sigut, en primer lloc, realitzar la pintura d'un mural treballat des de la matèria d'Educació Visual i plàstica, a una de les zones de Blanes més afectades per la pràctica de les guixades indiscriminades, sense criteri estètic i sense permís.


La realització d'aquesta pintura mural s'ha combinat amb el treball a l'aula dels continguts i conceptes estudiats al llarg del curs a totes les matèries. És per això que hem vinculat la pintura del mural amb propostes didàctiques i projectes d'aprenentatges que aprofiten el fil conductor de l'art urbà i el graffiti per a repassar, consolidar i aprofundir en els aprenentatges realitzats al llarg del curs.

Per altra banda, cal destacar que aquest Treball de Síntesi de 3r està inclòs dins el programa dels Serveis Comunitaris, que té com a finalitat garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l'exercici de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.
Els principals objectius dels Serveis Comunitaris són: desenvolupar la competència social i ciutadana, fomentar el compromís social, generar esperit crític, estimular en la participació activa de l'alumnat en la comunitat i donar una resposta educativa a les necessitats emergents de la societat amb la finalitat d'intentar construir una societat més justa, cohesionada i arrelada al territori.


El treball de síntesi va començar el 7 de juny i va finalitzar el dia 15 juny amb les exposicions orals en què els alumnes van haver de presentar en grup la seva memòria del projecte i defensar-la mitjançant una exposició oral de 20 minuts com a màxim.

Web del projecte
Àlbum de fotos de l'activitat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada