dimecres, 5 de juliol del 2017

Robòtica a l'escola - ESC Pompeu Fabra (Lloret de Mar)

Aquest curs a l'Escola Pompeu Fabra de Lloret de Mar hem seguit apostant pel treball de robòtica a les aules de tots els cicles. Creiem que és una experiència molt bona i motivadora pels nostres alumnes.

A l'etapa d'infantil hem treballat amb els Bee-Bots d'una forma global partint de dos vessants: una més tècnica (direccionalitat, orientació espacial, programació ...) i una més pedagògica on es reforcen els continguts treballats a l'aula (sumes, colors, projectes, lectura de síl·labes o paraules ...). El punt fort de la robòtica a infantil és la motivació que genera en els alumnes el fet de treballar amb una eina diferent.

A Cicle inicial hem treballat també amb els Bee-Bots, sobretot a l'hora de racons matemàtics, hem fet activitats de repàs de numeració i càlcul, com per exemple, sumar els números de dos daus i portar l'abella fins al resultat, també d'orientació espacial i treball de lateralitat. En aquest cicle els nens ja tenen el bagatge de haver utilitzat els Bee-Bots a infantil i ja són molt més autònoms i per tant les activitats són molt més fluides.

A Cicle mitjà hem treballat tant amb els Bee-Bots com amb els Pro-Bots. El treball amb els Bee-Bots ha estat molt motivador, ja que els alumnes mateixos han creat les seves plantilles i han treballat conceptes estudiats a l'aula com les multiplicacions, l'orientació espacial, però també han fet cerques del tresor, han creat mapes d'habitatges i han repassat conceptes d'anglès, jocs d'estratègia, etc.
Pel que fa al treball amb els Pro-Bots, ha estat molt més encarat a l'àrea de matemàtiques, ja que els alumnes han repassat les figures geomètriques, els angles i han intentat dibuixar tot tipus de formes.


A Cicle Superior hem treballat sobretot amb el programa Scratch. Hem realitzat projectes per grups, on cada grup ha fet les activitats que més els hi agradava com per exemple contes, videojocs, històries, ... . Fins i tot, uns alumnes de sisè van arribar a la final del concurs Scratch Challenge a nivell de Catalunya, realitzat a Barcelona. Per altra banda, algun curs també s'ha iniciat i ha fet un petit tastet amb el Lego Wedo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada