dimarts, 12 de juny del 2018

Declaració dels Drets Humans - Escola Pinya de Rosa (Blanes)


Aquest curs des de l'escola Pinya de Rosa de Blanes, hem realitzat un projecte sobre la Declaració dels Drets Humans. Durant tots aquests mesos, cada cicle ha preparat diferents activitats per donar a conèixer als nostres alumnes la importància d'un text d'aquesta singularitat.
La part central d'aquest projecte va tenir lloc el dia 30 de gener, amb la celebració del dia de la Pau. Aquest dia, a més de les activitats preparades per celebrar aquesta festivitat, es va penjar una pancarta a l'entrada de l'escola amb tots els articles d'aquesta declaració, per tal que tothom pugui llegir-la quan entri al recinte escolar.

Objectius del projecte:

  • Donar a conèixer la Declaració dels Drets Humans.
  • Treballar els articles per separat i relacionar-ho amb l'entorn.
  • Implicar els alumnes en la conscienciació de cada un dels articles de la declaració.
  • Fomentar la presa de decisions i el treball cooperatiu.
A continuació us fem un recull d'algunes activitats que s'ha portat a terme, en concret a Cicle Superior, durant aquest projecte.


Descripció de l'activitat:

Manifest de la Pau
Els alumnes de les tres classes de sisè van elaborar, en el marc de la celebració del Dia de la Pau, un manifest en nom de tota l'escola. Aquest text, abordava i donava a conèixer la Declaració dels Drets humans i la necessitat de no oblidar cada un dels articles. El text va ser elaborat en tres idiomes: català, castellà i anglès, i llegit per part d'un membre de cada classe durant la celebració al gimnàs de l'escola per a tots els alumnes i mestres de l'escola.

La vida és bella (6è) / El nen del pijama de ratlles (5è)
Després de visionar aquestes pel·lícules, es va preparar un petit dossier de treball de la pel·lícula on, sobre tot, s'incidia en cada un dels articles de la Declaració que no es complien. El treball es va realitzar per grups de 6 i es va posar en comú per a la resta dels grups oralment.

Plurilingüisme
Per donar-li el caire plurilingüe que aquesta declaració es mereix, es va realitzar un treball pluridisciplinar on cada grup havia traduir un article de la Declaració en diferents idiomes. Un cop traduïts, es preparava un document a plàstica que barrejava el puntillisme amb la redacció dels articles en els diferents idiomes preparats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada