dilluns, 10 de juny del 2019

Empoderament de delegats- Institut de Maçanet de la Selva

Justificació
Durant aquest curs,  ens hem posat com a objectiu enfortir la figura del delegat/da, moltes vegades oblidada o fins i tot com a simple figura «normativa». L’Ajuntament de Maçanet de la Selva a través del Pla Educatiu d’Entorn ha finançat les sessions dutes a terme per les educadores de «Mecànica del canvi», organització dedicada al treball en diferents àmbits relacionats amb les habilitats emocionals, socials i cognitives. 
Destinataris i temporització
Cada quinze dies, els delegats i sotsdelegats dels cursos de primer, segon i tercer d'ESO han participat de les dinàmiques i propostes que s'han realitzat durant tot el curs. 
Continguts
  • Aspectes d’empatia social amb la comunitat educativa i amb la societat en general. 
  • La bona comunicació.
  • Consens dels valors que defineixen el propi centre educatiu.
 Metodologia
Aquest treball quinzenal es traspassava, per part dels delegats participants a les sessions de «Mecànica del canvi», a les sessions de tutoria amb el seu grup-classe. D’aquesta manera, a part de treballar aspectes socials i emocionals, els delegats aconseguien aprofundir en la pròpia confiança al conduir, amb l’ajuda dels tutors, les sessions de tutoria. 
Valoració
Creiem que ha estat una bona eina que ha potenciat el rol dels delegats. Els ha convertit en figures importants, líders positius i portaveus empoderats del grup. D'aquesta manera, s'han anat resolent millor els problemes i conflictes que han anat sorgint durant el curs escolar. També ha anat molt bé per recollir les propostes de millora dels alumnes i s'han convertit en interlocutors principals amb els tutors, membres del claustre i del propi Equip Directiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada