dijous, 20 de juny del 2019

L'antic Egipte - ESC Napoleó Soliva (Blanes)

Justificació
Durant aquest curs, un grup de 9 alumnes cinquè i sisè han realitzat un projecte per tal de conèixer alguns dels principals aspectes de la societat a l’Antic Egipte. Majoritàriament es va fer en català, però també hi havia alguns apartats en castellà i en anglès.

Temporització
El grup realitzava les diferents tasques una hora a la setmana en horari extraescolar (dimarts de 2/4 d’1 a 2/4 de 2), plantejat com un suport escolar personalitzat (SEP ) d’altes capacitats.

Metodologia

La majoria de les activitats es feien en grups de dos o tres alumnes i algunes treballs van ser realitzats de forma individual.

Procés i activitats realitzades
  • Recerca d'informació i elaboració del treball escrit:
 
Les primeres sessions van estar destinades a buscar informació sobre diferents aspectes de la cultura d’aquesta societat. 

Es van repartir els diferents apartats i, en grups de dos, la buscaven i alhora anaven confeccionant el treball. 

  • Realització de murals explicatius.
A mesura que anaven trobant la informació, es realitzaven uns murals per penjar al passadís per tal que si algun curs els volia veure, ho podia fer. Dins d’aquest apartat també es van realitzar una sèrie de lapbooks un cop ja havien recollit tota la informació que necessitaven per a la seva elaboració.

  • 3 manualitats que es van dur a la pràctica:
- Pintar i enganxar una piràmide petita feta amb paper bàsic.- Decoració i muntatge d’un sarcòfag de faraó.
- Construcció d’una piràmide amb palets de fusta.
 Aquestes manualitats, les van realitzar de forma individual per tal que cadascun se les pogués emportar a casa seva. Aquestes activitats es van anar realitzant durant el curs per tal de “trencar” amb la recerca d’informació i elaboració del treball. L’única que es va fer al final va ser la construcció de la piràmide de fusta. 

  • Projecció de la pel·lícula “Tierra de Faraones”
Per tal de conèixer una mica com es vivia i com era la societat a l’Antic Egipte, vam veure aquesta pel·lícula ja que hi ha moltes escenes que reprodueixen força exactament aquesta societat.






Vídeo representatiu del projecte. En aquesta fotografia teniu els autèntics protagonistes d’aquest projecte. La valoració per part de tots els implicats és molt positiva. Esperem que us hagi agradat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada