dijous, 31 de maig del 2018

Fem esmorzars saludables. Escola Salvador Espriu (Vidreres)

Durant la setmana del 19 al 23 de març a l'Escola Salvador Espriu de Vidreres hem treballat amb els nostres alumnes l'alimentació saludable. Des de l'escola apostem per uns bons hàbits  i, d'aquesta manera, combatre l'obesitat infantil, cada cop més present a la nostra societat. Per això, volíem promoure un esmorzar saludable en el nostre centre educatiu intentant evitar els aliments que contenen molts sucres i greixos.

OBJECTIUS:
- Fomentar hàbits d'alimentació saludable entre el nostre alumnat.
- Fomentar el treball en equip i la cooperació.
- Implicar els alumnes en la creació d'una campanya publicitària.
- Fomentar l'autonomia i la presa de decisions.


DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:
Aquests dies, vam realitzar diverses activitats de conscienciació amb el nostre alumnat adaptades als diferents cicles que tenim al centre. S'ha intentat que totes les activitats que s'han dut a terme treballessin, amb més o menys intensitat, totes les competències bàsiques.


Les activitats han estat les següents:
- Realització d'un Kahoot per activar coneixements previs (tots els cicles)
- Petit projecte tot estudiant la piràmide dels aliments (tots els cicles)
- Activitats sobre els efectes negatius del sucre en el nostre organisme i les quantitats de sucre dels aliments, que sovint es porten a l'escola per esmorzar. Es va visionar un documental i es va realitzar un experiment per mesurar la quantitat de sucre present en els aliments que mengem habitualment (CM i CS)
- Una campanya publicitària: vam crear eslògans i cartells sobre la importància d'esmorzar de manera saludable i cartes i fulletons per conscienciar les famílies i informar-los sobre els aliments recomanats (tot els cicles)
- Un taller d'esmorzars saludables a càrrec de DIPSALUT (2n )
- Per acabar les jornades de conscienciació, divendres a la tarda tots els alumnes es van preparar un suc de taronja i un entrepà a la classe. Algunes famílies també van ser a les aules per col·laborar. Finalment, tots vam baixar al pati per berenar junts i concloure les jornades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada