divendres, 5 de juliol del 2019

Jornada STEAM - INS Vidreres

Introducció
L’institut de Vidreres va celebrar el passat 12 d’abril, la primera Jornada de ciència, tecnologia i matemàtiques a la plaça de l’església del poble.

Justificació 
La perspectiva d'integrar i reforçar l’ensenyament de les àrees científic-tecnològiques va sorgir a través de la nova proposta pedagògica de departament d’ensenyament i gràcies al la creació d’un grup de treball del professorat de l’institut, que vàrem considerar una eina crucial per varis motius. D’una banda, enriquir la cultura científic-tecnològica i dotar de pensament crític als nostres estudiants, ciutadans presents i futurs, en un món on la ciència i la tecnologia cada vegada tenen més impacte en les seves vides i el seu entorn. D'altra banda, hem pretès aplicar metodologies competencials, transversals i generadores de coneixement que fomenti el pensament crític i la creativitat, per entendre i interpretar el món.
 
Descripció
La jornada ha consistit en una mostra d’experiències en format de petit projecte dels estudiants de 2n d’ESO. Els estudiants han treballat des de l’àmbit STEM, que engloba les àrees disciplinars de les Ciències, la Tecnologia, l'Enginyeria i la Matemàtica.

Objectius
L’equip STEM, format per professorat de ciències, tecnologia i matemàtiques, vàrem basar la nostra proposta en tres eixos principals:
  • Fomentar les vocacions científico-tecnològiques en paritat.
  • Obrir les portes de l’institut a la ciutadania local.
  • Minimitzar la bretxa entre educació primària / secundària.
Tallers
Els treballs resultants han estat d’allò més diversos, presentant fins a 40 propostes que el públic present va poder observar, valorar i votar, des de la propulsió d’un coet, la creació d’un prototip de depuració d’aigües, il·lusions òptiques realitzades amb impressió 3D, criptografia, la simulació d’erupció d’un volcà o reptes robòtics. La fira també va comptar amb una mostra d’art reciclat realitzat pels alumnes de 4t d’ESO en col·laboració d’escola verda

Valoració
La mostra va agradar molt i esperem que hagi estat la primera de moltes jornades científiques a Vidreres. Volem agrair la col·laboració i la implicació de l’Ajuntament de Vidreres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada