dilluns, 23 de març del 2020

Aula Temàtica - ESC Esteve Carles (Lloret de Mar)

A l'Escola Esteve Carles, de Lloret de Mar, portem a terme aquesta experiència educativa, anomenada "Aula Temàtica" a l'Etapa d'Infantil.

Objectiu: l’objectiu que ens plantegem amb aquesta metodologia és: poder arribar a tots els infants del curs amb els seus diferents nivells mitjançant la manipulació i cooperació entre iguals.

Funcionament: per grups de nivell (P3, P4, P5), passaran al llarg de la setmana per les 4 aules on els rebrà la mestra que està “especialitzada” en l’aula que els toca.
  • Dins de l’aula de llengua i mates hi haurà dos professionals. 
  • Es disposaran materials de diferents nivells, cada setmana d’una temàtica de cada àrea diferent. Ex: mates: numeració; llengua: expressió escrita, … On els infants podran escollir l’activitat que volen fer. 
  • Les activitats de dilluns, dimarts, dijous i divendres seran setmanals.
  • Les activitats de dimecres seran mensuals i a l’aula de cada grup.

Organització: cada aula d’infantil estarà especialitzada en una temàtica.
  • P3A: descoberta de l’entorn
  • P4: matemàtiques
  • P5: llengua
  • P3B (gimnàs): psicomotricitat
  • La mestra de suport i la TEI: faran suport a les aules de llengua i de mates. 

Avaluació: al ser activitats totes relacionades en la mateixa temàtica, totes són avaluables, i avaluarem mitjançant l’observació directa tenint en compte els ítems establerts. P4 i P5 realitzaran una autoavaluació on marcaran les activitats que han fet i s’avaluaran marcant amb els colors del semàfor ells mateixos, així al mateix temps de fer una autoavaluació realitzaran un autoregistre.

AULA TEMÀTICA DESCOBERTA DE L’ENTORN:

 Aquesta aula s’inicia el 2n trimestre i es realitzarà el projecte relacionat amb la sortida de final de curs. Al ser una aula temàtica serà una sessió per setmana on hi passaran els 4 grups d’infantil. El tema de l’aula en el curs 19-20 serà la granja i es concretarà en les abelles, ja que la sortida serà a una granja i es realitzarà l’activitat sobre les abelles. Per aquest motiu tindrem 10 sessions dedicades a la granja en general i 10 sessions més encarades a les abelles.

 Horari:
Grup
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
P3A
ENTORN
PSICO
BEE BOTS
LLENGUA
MATES
P3B
PSICO
ENTORN
M. FINA
MATES
LLENGUA
P4
LLENGUA
MATES
J. TAULA
PSICO
ENTORN
P5
MATES
LLENGUA
PUZZLES
ENTORN
PSICO

Horari:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada