dimarts, 10 de març del 2020

Projecte LECXIT - ESC QUATRE VENTS (Blanes)

A l’Escola Quatre Vents aquest curs ens hem apuntat al projecte LECXIT que lidera la fundació Jaume Bofill.
LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió  lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma 
lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. 
El projecte va néixer al curs 2011-2012 i a l’actualitat ja disposa de més de 250 punts a tot Catalunya. (Projecte LECXIT a la biblioteca de l’escola)

Per què és necessari?
Segons l'informe PISA del 2015, el 15,4% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre una i dues hores al dia. En aquest aspecte, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

Com funciona?
LECXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual una hora per setmana fora de l’horari lectiu. A la nostra escola aquest curs disposem de nou voluntaris que acompanyen en la lectura a nou alumnes de 4t de primària. 
Des de la fundació Jaume Bofill es va fer una xerrada on es van oferir diferents estratègies pels voluntaris.
Des de l’escola es trien els alumnes i se’ls hi adjudica la persona voluntària que al llarg del curs, un dia a la setmana, compartiran amb ells una hora de lectura i de comprensió lectora. Crearan un vincle de recolzament que potenciarà la seva millora. 

Per més informació podeu clicar en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada