![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEnWmJ-4eZaCASIgBtCAgMsKi869_Gxql_24Vgf-3zzXAOjYJjCUOUUKOaohIipjiEIV28m_SsW2hmWxm5dXyW7EieNEsgMiOghv9OLf-15Zt834iDjgYactVX0hik4TAoi73ZXtJRgKqV/s640/Imagen2.jpg)
Nom del centre: Escola Sa Forcanera de Blanes
Nivell: Educació Primària
El projecte s'anomena 54 històries per ser feliç. És un projecte per treballar els valors transversalment a primària a partir de contes o històries.
Volem fer entendre als nens i nenes que el més important en aquesta vida és ser feliç i per ser feliç no calen grans coses materials, ja que hem d’aprendre a ser feliços amb les petites coses del dia a dia.
El que sí ens cal ser rics en valors, i aquests valors els aniran assolint mica en mica a partir de les pròpies experiències, de les vivències dels altres, de les reflexions que vagin fent, de l’ajut de les famílies, etc.
Objectius
- Anticipar fets que els poden succeir
- Prevenir males conductes
- Respectar als altres i al medi que ens envolta
- Posar-se en lloc dels altres i tractar als altres com els agradaria ser tractats
Les activitats
Cada mes hi ha un valor general del que surten 6 de més petits, un per cada nivell que treballem de la següent manera:
1. Preguntar que en saben del valor a treballar.
2. Lectura del conte o història.
3. Comprensió oral del relat.
4. Definició del valor a partir d’una reflexió conjunta.
5. Buscar entre tots l’antònim.
6. Discriminar imatges, frases, fets,... relacionats amb el valor.
7. Reflexionar sobre la importància d’aquest valor a la nostra vida quotidiana.
8. Donar una síntesi de 3 o 4 frases curtes que resumeixin com hem d’actuar si volem tenir present aquest valor a la nostra vida.
9. Realització individual d’una fitxa on es recull part de tot el que hem dit anteriorment, un petit qüestionari i una reflexió individual sobre el que han après al llarg del mes.
Coses positives d’aquest projecte
- A vegades es pensen que només a ells els passa aquella cosa o es senten d’aquella manera, i al xerrar i compartir les experiències s’adonen que no és així i uns donen consells als altres.
- Afavoreix molt la cohesió de grup.
Aquest projecte es va explicar al programa de ràdio "Parlem d'Educació a la ràdio" a ràdio Blanes per alumnes i professors de l'Escola Sa Forcanera el dia 2 de març del 2016.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada