dimecres, 20 de març del 2019

Celebració del dia PI - Col·legi Immaculada Concepció (Lloret de Mar)


El Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar  ha celebrat per segon any consecutiu el dia PI amb un seguit d’activitats relacionades amb aquest número i en motiu del dia internacional de π.

La idea original va ser de Larry Shaw, un físic americà que l’any 1988 va tenir la pensada de celebrar el dia del número π el 14 de març. Recordem que els americans escriuen primer el mes i després el dia. Així que el 3/14, el mes tres (març), el dia 14 són les tres primeres xifres d’aquest número

L’any 2009, el congrés d’ EEUU va declarar oficialment aquest dia (14 de març) com el Dia Internacional de π. Des de llavors cada vegada més escoles s’apunten a celebrar aquest dia. El Col·legi Immaculada Concepció de Lloret, és el segon any que ho fa i enguany ha introduït noves activitats .

Quan entren a l’escola, els alumnes senten la melodia del número π i se’ls hi poso un “tampó” amb el símbol π. A primera hora es fa la fotografia amb tots els alumnes que van néixer aquest dia. Aquest any són 3 alumnes i una mestra.

Com a novetat, aquest any s'ha preparat una caminada π pels alumnes de CI i CM de primària que surt de l'escola i fa un recorregut de 3,14 km.


Els alumnes de Cicle Superior i d’ESO fan “la
1a. cursa π.” en la qual corren 3,14 km. La sortida és des de la platja de Lloret, a l'alçada de la Riera/Plaça Campions en sentit cap a Sa Caleta. A Sa Caleta els participants donen la volta i tornen al lloc d’inici pel passeig fins arribar a l’Arc d’entrada. 

A la platja aprofitem per fer un esmorzar PIcnic PI. Els alumnes aquest dia porten un esmorzar PI (galetes, PInya, PIzza, Pastissos PI…)
 
Els alumnes que participen a la caminada i a la cursa porten en els dorsals el logotip de la cursa que han dissenyat dos alumnes de 6è.

El dia anterior al dia π. els alumnes de 6è passen per les classes a explicar què és el número π.


També hi ha penjat a l’entrada de l’escola un paper quadriculat tipus scrable on es poden posar paraules lligades que portin π. Els alumnes fan frases seguint els números Pi:

3
1
4
1
5
9
2
6
5
3
5
8
9
Ves
a
casa
i
agafa
castanyes
de
Lloret
corre
que
corre
correras

Dos
i
tres
i
dotze













Notícia publicada al Diari de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada