dilluns, 13 de maig del 2019

La setmana de la Ciència -COL Cor de Maria (Blanes)

Introducció
Enguany l'escola ha signat un conveni de col·laboració amb el Patronat de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona. Un dels elements de col·laboració ha estat participar en l’organització dels actes de la Setmana de la Ciència. Durant 3 dies s’han proposat als alumnes diferents activitats al voltant de la divulgació científica.

L'experiència educativa ha tingut dues parts:
                                                                                                 
1. Activitats organitzades des del Patronat. Les més destacats van ser:    
                 
  • Xerrada general: xerrada per difondre les dinàmiques per entendre la importància de l'enginyeria, la tecnologia i l'arquitectura. 
  • Textura dels aliments de qualitat:  taller on els alumnes aprenien a distingir entre els gustos dels aliments. Es tractava d’un taller de l’àmbit agroalimentari on els alumnes també descobrien a què es dediquen els enginyers d'aquest àmbit i quins són els reptes d'alimentar el planeta. 
  • De la digitalització de la informació a l'excés d'informació: Es tractava d’una xerrada per aprofundir sobre què és la informació i que pretenia sensibilitzar del difícil i costós que és emmagatzemar la informació.
2.  Hackday:  Va consistir en 5 tallers diferents on anaven passant diferents grups d’alumnes. En aquest cas, es va comptar amb la col·laboració de diferents estudiants de la Universitat de Girona:

1. Guitarra.
2. Lego.
3. Divulgació tecnològica.
4. Circuits.
5. Programació.

Altres aspectes destacats:

- Durant tota la setmana, l’escola va comptar amb l’exposició dels pòsters dels treballs de final de grau i màster dels estudiants de la Politècnica.
- L'activitat de cloenda va ser una actuació de màgia protagonitzada pel mag Stigman amb l’espectacle Matemàgia. Aquesta actuació pretenia fer reflexionar als alumnes sobre diferents aspectes del càlcul numèric de manera lúdica i entretinguda.
- Els alumnes van participar en un concurs de fotografia amb temàtica científica.
Vídeo representatiu de la Jornada:
https://www.youtube.com/watch?v=iYcubczx7FM&t=

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada