dilluns, 9 de març del 2020

"Moments de felicitat" ESC Joaquim Ruyra (Blanes)


l'Escola Joaquim Ruyra, a 6è hem treballat un nou projecte anomenat Moments de Felicitat. Seguint en la nostra línia, és un projecte que intenta millorar la vida de les altres persones, en aquest cas aportant-los certs moments de felicitat.
El projecte l’hem fet en col·laboració amb la Residència de la gent gran Clívia ubicada a prop de l’escola i consisteix en crear una obra plàstica que representi el moment de màxima felicitat de l’avi/a. A tal fi, inicialment hem estudiat el moment històric que elles i ells van viure (Guerra Civil, Post-guerra, República, Franquisme, Democràcia) amb infografies, per entendre més profundament el context i les difícils circumstàncies en les que elles i ells es varen desenvolupar.
Posteriorment, els equips han preparat l’entrevista que cada equip havia de realitzar amb un avi/a, estudiant les seves parts: introducció, cos (preguntes: personals, de la seva infantesa en relació al moment històric) i cloenda (conclusions, impressions de l’entrevista, agraïments). Un cop creada, l’alumnat es va trobar amb la gent gran en la residència, essent la trobada molt emotiva i entranyable (segons opinió del propi alumnat). Els varen entrevistar i ara ja coneixen més sobre la història més recent a partir d’aquests testimonis reals així com, el moment que més felicitat els ha aportat al llarg de la seva vida.

(Podeu clicar en la fotografia per veure més imatges)
Seguidament, cada equip va escriure la vida de cada persona gran en format de biografia, essent aquesta una tasca molt maca atès que escrivien sobre una època molt dura, amb vivències certament difícils que varen emocionar als nens i nenes quan les escrivien.
A partir d’aquí, la següent tasca va ser representar aquest moment de felicitat que cada avi i àvia en una obra plàstica a partir del que cada equip de treball decideixi. Per elaborar-la vàrem comptar amb l’ajuda de les famílies que varen participar en la creació de la manualitat.
Un cop finalitzada, les àvies i avis de la Residencia Clívia varen venir a la nostra escola amb l’ajuda del nostre alumnat, algunes cuidadores i familiars de les residents. A l’escola els esperaven més alumnes així com mares i pares que els van mostrar tot el procés de treball realitzat, els van llegir les seves biografies, els varen donar els seus regals que representaren el seu moment de felicitat i inclús es va representar una cançó i ball a petició dels més grans.
En definitiva, una vivència que a cap protagonista se’ls oblidarà mai. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada