divendres, 24 de maig del 2019

Projecte "Duaula"- INS Sa Palomera (Blanes)

Justificació
Una de les necessitats que presenten la majoria d’alumnes del centre és la manca de comunicació en català, ja que socialment en fan poc ús. Tot i que disposem d’aula d’acollida i d’aula oberta, i tenint en compte que es prioritza el foment del treball cooperatiu, neix el projecte “Duaula”. Aquest projecte pretén donar resposta a dues necessitats: determinar parelles lingüístiques pels alumnes d’aula d’acollida i alhora crear espais d’ús i millora del català.

Objectius
 
  • Potenciar l’expressió oral en català per part dels alumnes de l’aula oberta. 
  • Potenciar l’expressió oral en català per part dels alumnes de l’aula d’acollida. 
  • Facilitar la integració dels alumnes de l’aula d’acollida al centre.
  • Augmentar l’autoestima dels alumnes de l’aula oberta (sentir-se útils ajudant els altres).
Desenvolupament del projecte
Les parelles lingüístiques van començar al novembre del 2018 i continuaran fins a final de curs. Els intercanvis estan establerts setmanalment i tenen una hora de durada. El lloc on es duen a terme és a l’aula d’acollida. L’hora adjudicada és variable, per tal que hi puguin participar la majoria d’alumnes de l’aula oberta i de l’aula d’acollida. La professora, a l’inici de la sessió, els facilita materials diversos sobre temes treballats a l’aula i molts d’ells preparats pels alumnes de l’aula oberta. Ells poden escollir treballar amb aquell material o parlar sobre temes que els interessen (què van fer durant el cap de setmana, sèries preferides, ...).

 

Valoració
 La valoració que s’està fent és molt positiva. Ressaltem:
  • La motivació dels alumnes.
  • L’increment d’ús del català a l’aula.
  • Les parelles lingüístiques es comuniquen en català en els diferents espais del centre.
  • Els alumnes de l’aula oberta s’han adonat de la manca del vocabulari en català a l’hora d’expressar-se i de la importància d'ajudar-se entre iguals. Pel que fa als alumnes de l’aula d’acollida, també els ha ajudat a conèixer nous companys del centre, els quals han pogut fer-los un cop de mà en la integració al nou centre i a la nova ciutat. 
  • Pensem que de cara al curs vinent, seria bo continuar amb el projecte des de l'inici de curs. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada