divendres, 24 de maig del 2019

Fira de la Ciència 2018 - ESC Mossèn Joan Batlle (Blanes)


Introducció
La ciència és l’eix vertebrador del projecte d’innovació que la nostra escola. Va iniciar-se fa quatre cursos i vam pensar la Fira de la Ciència  podria ser una bona manera de mostrar què i com aprenen els nostres alumnes.

Objectiu principal
L’objectiu de la Fira és promocionar, entre tota la comunitat educativa, com treballen els projectes de Coneixement del Medi i les competències científiques, basades en la indagació, experimentació i divulgació dels treballs fets. 
Els aprenentatges son a dues bandes. Els alumnes que exposen i proposen reptes als visitants posen en pràctica allò que han après, i per l’altra, els visitants encuriosits aprenen conceptes. El caire lúdic, contribueix a motivar als alumnes i a aprendre de manera més significativa. 

     

 Metodologia
La base metodològica dels projectes és el treball cooperatiu, i per la Fira hem continuat treballant amb aquesta metodologia, creant grups internivells des de P3 fins a 6è.

Organització
Tota l’escola, tant infantil com primària, es va dividir en 40 grups de 5 o 6 alumnes.

1a part:  La meitat d’aquests grups estaven a les parades explicant que havien fet als projectes i què havien après. L’altra meitat d’alumnes anaven a visitar les diferents parades i a resoldre els reptes que a cadascuna es proposaven. Cada grup portava una targeta amb quines parades havien de visitar per evitar les aglomeracions. Després de fer aquestes obligatòries, podien anar a unes altres.

2a part:  Funcionava de la mateix manera, però el rol dels alumnes s’intercanviava: els que explicaven passaven a ser els visitants i els visitants passaven a ser els coordinadors de les parades i proposaven nous reptes.

Activitats
Es van dur a terme 23 activitats científiques repartides en diferents espais del centre. Algunes d'aquestes activitats van ser: Superherois de sang, pigments, gradació de colors, joc del "Pasapalabra" de Blanes, mostreig a l'hort, circuit elèctric, laberint amb pla inclinat, ball de colors, entre d'altres.

Participació de les famílies
Les famílies des del minut zero podien entrar a la fira i participar de diferents maneres. Es podien unir al grup dels seus fills o podien anar per lliures amb altres adults.

Accés a l'àlbum de fotografies de la jornada. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada